Metaalstralen

Stralen wordt toegepast ter voorkoming of ter bestrijding van roest, In Nederland wordt per jaar meer dan 7 miljard Euro uitgegeven aan de bestrijding van corrosie. Door corrosie gaan jaarlijks grote hoeveelheden materiaal verloren, daarom geldt: voorkomen is beter dan genezen. Voor het bestrijden, stoppen of tenminste sterk vertragen van corrosie staan ons diverse mogelijkheden ter beschikking.

Het voert te ver om op al deze mogelijkheden in te gaan. Wij beperken ons tot datgene wat binnen ons bedrijf wordt toegepast: het stralen en schooperen. Stralen is een beproefde methode voor het verwijderen van roest, walshuid en andere deklagen.

Bij het stralen wordt onder hoge druk grit tegen het object aangeslagen. Wat overblijft is een schoon, ruw basismateriaal dat geschikt is voor verdere oppervlaktebehandeling. Voor het stralen worden schroefdraad, draaiende delen, astappen en andere kwetsbare onderdelen beschermd. Ook tijdens het stralen wordt hier rekening mee gehouden.

Het stralen vindt plaats in een door ons ontworpen straalcabine. Het hele proces voldoet aan de strengste milieu eisen. Schooperen Direct na het stralen worden de objecten geschoopeerd. Toepassingsgebied: alle oude en nieuwe objecten waarvan de deklaag verwijderd moet worden en waarvoor duurzame conservering een vereiste is, o.a. gietijzer en oud smeedwerk.

Diensten

Contact